Salát z jarních kedluben podle Lukáše Sedláčka

Lehký hlavní chod, kterým však skvěle doplníte i grilované maso.

Suroviny

  • 2 lžíce medu
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 větší jablko
  • 1 pomeranč
  • hrst vlašských ořechů
  • 200 g sýru niva
  • 150 g červené čekanky
  • 50 g špenátových listů
  • 2 menší kedlubny
  • 1 čerstvý fenykl
  • sůl
  • pepř

1) Ořechy upečeme v troubě na 130 °C zhruba 10 minut. Vyjmeme a necháme vychladnout.

2) Pomeranč nožem oloupeme a vykrájíme segmenty ze středu. Vymačkáme šťávu, kterou použijeme na dresing.

3) Med a šťávu z pomeranče smícháme dohromady a pomalu přimícháváme olivový olej tak, aby se nám vše spojilo.

4) Kedlubnu, fenykl a jablko očistíme a nakrájíme na stejně tenká půlkolečka, přidáme špenát, segmenty z pomeranče a lístky čekanky. Zalijeme dresingem a lehce promícháme.

5) Naservírujeme na talíř a navrch rozdrolíme nivu a posypeme sekanými ořechy.

Jsme největší poskytovatel firemního stravování v Česku

Spoléhají na nás kapitáni českého průmyslu, stejně jako organizátoři velkých sportovních a kulturních akcí, léčebné ústavy, ozbrojené složky, ale i malé regionální podniky vnímající důležitost kvalitního zaměstnaneckého stravování. www.aramark.cz

Cesta na talíř

Do našich restaurací nakupujeme právě dozrálé ovoce a zeleninu od lokálních dodavatelů a pár hodin po sklizni připravujeme speciality podle receptur špičkových šéfkuchařů. Sezónní strava prospívá zdraví lidí i planety.

© 2023 ARAMARK, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena.