4 porce
Na oleji si nejprve orestujeme najemno nakrájenou cibulku a kostičky z brambor, mrkve a řepy. Po deseti minutách přidáme vývar nebo vodu a necháme na mírném plameni lehce probublávat asi 20 až 30 minut. Poté vše rozmixujeme tyčovým mixérem, dochutíme solí, pepřem a vinným octem. A můžeme rozlévat!
Na samý závěr dozdobíme zakysanou smetanou. Pokud teď seženete v obchodě čerstvý kopr, bude mu to na talíři rovněž velmi slušet. Použít ale můžete i jiné čerstvé bylinky, případně i sezamová semínka nebo na kostky nakrájený polotvrdý sýr. Fantazii se v tomto případě rozhodně meze nekladou.
Spoléhají na nás kapitáni českého průmyslu, stejně jako organizátoři velkých sportovních a kulturních akcí, léčebné ústavy, ozbrojené složky, ale i malé regionální podniky vnímající důležitost kvalitního zaměstnaneckého stravování. www.aramark.cz
Do našich restaurací nakupujeme právě dozrálé ovoce a zeleninu od lokálních dodavatelů a pár hodin po sklizni připravujeme speciality podle receptur špičkových šéfkuchařů. Sezónní strava prospívá zdraví lidí i planety.