4 porce
Na oleji si nejprve orestujeme najemno nakrájenou cibulku a kostičky z brambor, mrkve a řepy. Po deseti minutách přidáme vývar nebo vodu a necháme na mírném plameni lehce probublávat asi 20 až 30 minut. Poté vše rozmixujeme tyčovým mixérem, dochutíme solí, pepřem a vinným octem. A můžeme rozlévat!
Na samý závěr dozdobíme zakysanou smetanou. Pokud teď seženete v obchodě čerstvý kopr, bude mu to na talíři rovněž velmi slušet. Použít ale můžete i jiné čerstvé bylinky, případně i sezamová semínka nebo na kostky nakrájený polotvrdý sýr. Fantazii se v tomto případě rozhodně meze nekladou.
Aramark vám představuje sezónní lokální suroviny a jejich původ. Celoroční projekt probíhá nejen na internetu, ale i v našich restauracích po celé České republice.