4 porce
Krevety oloupeme. Hlavy a schránky si dáme zvlášť, nevyhazujeme. Odstraníme střívka. Očištěné krevety napícháme na špejle nebo špízky.
Zeleninu nakrájíme na stejné kousky a orestujeme v rendlíku, přidáme schránky z krevet. Znovu restujeme. Podlijeme bílím vínem a odpaříme alkohol. Přidáme rajčata a vodu. Vaříme zhruba 30 minut. Ponorným mixérem promixujeme a přes jemný cedník propasírujeme. Svaříme na sílu a zahustíme studeným máslem, osolíme a opepříme.
Špízy krevet lehce zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a grilujeme z každé strana asi 1,5 minuty.
Salát překrojíme, lehce pokapeme olejem a pečeme zprudka z každé strany zhruba 1 minutu. Krevety servírujeme k opečenému salátu podlité omáčkou. Dozdobíme čerstvými bylinkami.
Aramark vám představuje sezónní lokální suroviny a jejich původ. Celoroční projekt probíhá nejen na internetu, ale i v našich restauracích po celé České republice.