Rychlé karbanátky z červené řepy

10 porcí

  • 2 červené řepy
  • 200 g balkánského sýra nebo fety
  • 1 hrnek jemných ovesných vloček
  • 2 vejce
  • čerstvý tymián
  • sůl a pepř

Řepu oloupeme a nastrouháme najemno. Přisypeme vločky, vejce, sůl, pepř a tymián. Na konec přidáme nahrubo rozmačkaný sýr. Směs necháme asi 30 minut odležet. Z těsta si připravíme malé karbanátky, které opečeme na pánvi (vždy delší dobu počkáme, než celé těsto ztuhne a celý karbanátek se tím zpevní, pak teprve obracíme). Karbanátky můžeme také upéct v troubě pod grilem na 200 °C, pečeme z každé strany asi 15 minut. Servírujeme se zeleninou a dalšími ingrediencemi dle vlastního výběru. Nebo jen tak s bramborami, či bramborovou kaší. Výborné jsou např. s bagetou a spoustou rukoly.

Cesta na talíř

Cesta na talíř

Do restaurací Aramark nakupujeme čerstvé sezónní suroviny od lokálních farmářů a pěstitelů. Pár hodin po sklizni pak připravujeme naše speciality. Snižujeme tím uhlíkovou stopu a zároveň podporujeme místní ekonomiku.