Pečený camembert s jahodovo-mangovou salsou

4 porce

  • 4 ks sýru Camembert
  • 1 stroužek česneku
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 ks chilli
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Jahodovo-mangová salsa

  • 1 mango
  • 1 okurka
  • 200 g cherry rajčat
  • 1 červená cibule
  • 200 g jahod
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 hrst ploché petržele
  • sůl a pepř

Všechny ingredience naneseme na camembert a zakápneme olivovým olejem. Zabalíme do alobalu a pečeme zhruba 10-15 minut.

Jahodovo-mangová salsa

Vše nakrájíme na stejné kostky. Přidáme nasekanou petržel, zakápneme olivovým olejem a vinným octem. Osolíme opepříme a lehce promícháme. Servírujeme k opečenému sýru.

Cesta na talíř

Cesta na talíř

Do restaurací Aramark nakupujeme čerstvé sezónní suroviny od lokálních farmářů a pěstitelů. Pár hodin po sklizni pak připravujeme naše speciality. Snižujeme tím uhlíkovou stopu a zároveň podporujeme místní ekonomiku.