Květák rozebereme na menší růžičky, propláchneme, necháme okapat a pak dáme spolu s oloupaným česnekem (vcelku) na plech. Zakápneme olivovým olejem, poprášíme paprikou, osolíme a promícháme. Pečeme při 200 °C cca 30 minut. Očistíme zbylou zeleninu. Mrkev a brambory nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka. V hrnci rozehřejeme máslo s trochou oleje, přidáme mrkev a brambory a opékáme. Po chvíli přidáme pórek a zarestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme opečený květák s česnekem a vše důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem. Na závěr dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a špetkou muškátového květu. Jemníme smetanou.
Aramark vám představuje sezónní lokální suroviny a jejich původ. Celoroční projekt probíhá nejen na internetu, ale i v našich restauracích po celé České republice.