Dýňová polévka patří neodmyslitelně k podzimu. Dopřát si ji můžete v našich restauracích, ale i u vás doma. Tady je recept!
1. V hrnci rozehřejte olivový olej a pozvolna na něm opékejte najemno nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, přidejte pokrájenou dýni (nemusíte loupat) a opékejte dalších 10 minut.
2. Vše zalijte vývarem a vařte zhruba dalších 15 minut, dokud nebude dýně měkká.
3. Následně rozmixujte ručním mixérem, přilijte smetanu, dochuťte solí, pepřem a chilli a ještě pár minut povařte. Polévku ozdobte zakysanou smetanou a opečenými dýňovými semínky.
Dobrou chuť!
Aramark vám představuje sezónní lokální suroviny a jejich původ. Celoroční projekt probíhá nejen na internetu, ale i v našich restauracích po celé České republice.