Hřejivá dýňová podzimní polévka

Dýňová polévka patří neodmyslitelně k podzimu. Dopřát si ji můžete v našich restauracích, ale i u vás doma. Tady je recept!

Suroviny

  • 1 dýně
  • 2 cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř, chilli
  • dýňová semínka

1. V hrnci rozehřejte olivový olej a pozvolna na něm opékejte najemno nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, přidejte pokrájenou dýni (nemusíte loupat) a opékejte dalších 10 minut.

2. Vše zalijte vývarem a vařte zhruba dalších 15 minut, dokud nebude dýně měkká.

3. Následně rozmixujte ručním mixérem, přilijte smetanu, dochuťte solí, pepřem a chilli a ještě pár minut povařte. Polévku ozdobte zakysanou smetanou a opečenými dýňovými semínky.

Dobrou chuť!

Jsme největší poskytovatel firemního stravování v Česku

Spoléhají na nás kapitáni českého průmyslu, stejně jako organizátoři velkých sportovních a kulturních akcí, léčebné ústavy, ozbrojené složky, ale i malé regionální podniky vnímající důležitost kvalitního zaměstnaneckého stravování. www.aramark.cz

Cesta na talíř

Do našich restaurací nakupujeme právě dozrálé ovoce a zeleninu od lokálních dodavatelů a pár hodin po sklizni připravujeme speciality podle receptur špičkových šéfkuchařů. Sezónní strava prospívá zdraví lidí i planety.

© 2024 ARAMARK, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena.