Hřejivá dýňová podzimní polévka

  • 1 dýně
  • 2 cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř, chilli
  • dýňová semínka

1. V hrnci rozehřejte olivový olej a pozvolna na něm opékejte najemno nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, přidejte pokrájenou dýni (nemusíte loupat) a opékejte dalších 10 minut.

2. Vše zalijte vývarem a vařte zhruba dalších 15 minut, dokud nebude dýně měkká.

3. Následně rozmixujte ručním mixérem, přilijte smetanu, dochuťte solí, pepřem a chilli a ještě pár minut povařte. Polévku ozdobte zakysanou smetanou a opečenými dýňovými semínky.

Dobrou chuť!

Cesta na talíř

Cesta na talíř

Do restaurací Aramark nakupujeme čerstvé sezónní suroviny od lokálních farmářů a pěstitelů. Pár hodin po sklizni pak připravujeme naše speciality. Snižujeme tím uhlíkovou stopu a zároveň podporujeme místní ekonomiku.