Květák očistíme, rozebereme na růžičky a povaříme v mírně osolené vodě do konzistence na skus (cca 10 minut). Uvařený květák necháme zcela vychladnout. Zchladlý nasekáme nožem na hrubší kousky, přidáme najemno nasekanou cibuli, petrželku, kurkumu a žervé, osolíme a opepříme podle chuti a vše důkladně promícháme. Pomazánku dáme vychladit do ledničky.
Cibuli si připravíme den předem. Oloupeme ji a nakrájíme na slabá kolečka, která překrojíme napůl. Marinujeme přes noc v láku z vody, cukru a octa.
Pomazánku mažeme na čerstvý chléb, zdobíme naloženou cibulí a sypeme sekanou petrželkou.
Aramark vám představuje sezónní lokální suroviny a jejich původ. Celoroční projekt probíhá nejen na internetu, ale i v našich restauracích po celé České republice.