Jahody se šlehaným tvarohem

4–5 porcí

  • 500 g polotučného měkkého tvarohu
  • 250 g cukru krystal
  • 250 g čerstvých jahod
  • 25 ml smetany na vaření (16 %), dle potřeby
  • 1 vanilkový nebo vanilinový cukr
  • čerstvá máta na ozdobu
  • kůra z půlky citronu

Tvaroh vyšleháme s vanilkovým cukrem a citronovou kůrou a dáme do sáčku s ozdobnou špičkou. V případě potřeby přidáme smetanu (dle konzistence tvarohu – nesmí téct). Jahody rozmačkáme s cukrem. Polovinu tvarohu rozdělíme na dno skleniček, na ni položíme vrstvu mačkaných jahod a ozdobíme zbytkem tvarohu a snítkou čerstvé máty.

Cesta na talíř

Cesta na talíř

Do restaurací Aramark nakupujeme čerstvé sezónní suroviny od lokálních farmářů a pěstitelů. Pár hodin po sklizni pak připravujeme naše speciality. Snižujeme tím uhlíkovou stopu a zároveň podporujeme místní ekonomiku.