Panna cotta s jahodami

Suroviny

4 porce

  • 480 ml smetany na vaření (16 %)
  • 200 g jahod
  • 120 g cukru krystal
  • 6 g čiré jedlé želatiny
  • 1 vanilkový nebo vanilinový cukr
  • půl lžičky škrobu (Solamyl, Naturamyl)
  • čerstvá máta na ozdobu

Část smetany promícháme s želatinou a necháme alespoň 20 minut bobtnat.

Zbytek smetany svaříme s polovinou cukru a stáhneme z ohně. Vmícháme nabobtnalou želatinu a opatrně promícháme. Směs nalijeme do malých skleniček a necháme vychladit.

Vodu s cukrem svaříme, zahustíme škrobem smíchaným s trochou studené vody a provaříme. Přidáme překrájené jahody a velmi krátce povaříme. Po vychladnutí nalijeme na studenou panna cottu a ozdobíme mátou.

Cesta na talíř

Aramark vám představuje sezónní lokální suroviny a jejich původ. Celoroční projekt probíhá nejen na internetu, ale i v našich restauracích po celé České republice.

O násVolná místa – Vitaljob.cz

© 2022 ARAMARK, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena.