Panna cotta s jahodami

4 porce

  • 480 ml smetany na vaření (16 %)
  • 200 g jahod
  • 120 g cukru krystal
  • 6 g čiré jedlé želatiny
  • 1 vanilkový nebo vanilinový cukr
  • půl lžičky škrobu (Solamyl, Naturamyl)
  • čerstvá máta na ozdobu

Část smetany promícháme s želatinou a necháme alespoň 20 minut bobtnat.

Zbytek smetany svaříme s polovinou cukru a stáhneme z ohně. Vmícháme nabobtnalou želatinu a opatrně promícháme. Směs nalijeme do malých skleniček a necháme vychladit.

Vodu s cukrem svaříme, zahustíme škrobem smíchaným s trochou studené vody a provaříme. Přidáme překrájené jahody a velmi krátce povaříme. Po vychladnutí nalijeme na studenou panna cottu a ozdobíme mátou.

Cesta na talíř

Cesta na talíř

Do restaurací Aramark nakupujeme čerstvé sezónní suroviny od lokálních farmářů a pěstitelů. Pár hodin po sklizni pak připravujeme naše speciality. Snižujeme tím uhlíkovou stopu a zároveň podporujeme místní ekonomiku.