Panna cotta s jahodami

Suroviny

4 porce

  • 480 ml smetany na vaření (16 %)
  • 200 g jahod
  • 120 g cukru krystal
  • 6 g čiré jedlé želatiny
  • 1 vanilkový nebo vanilinový cukr
  • půl lžičky škrobu (Solamyl, Naturamyl)
  • čerstvá máta na ozdobu

Část smetany promícháme s želatinou a necháme alespoň 20 minut bobtnat.

Zbytek smetany svaříme s polovinou cukru a stáhneme z ohně. Vmícháme nabobtnalou želatinu a opatrně promícháme. Směs nalijeme do malých skleniček a necháme vychladit.

Vodu s cukrem svaříme, zahustíme škrobem smíchaným s trochou studené vody a provaříme. Přidáme překrájené jahody a velmi krátce povaříme. Po vychladnutí nalijeme na studenou panna cottu a ozdobíme mátou.

Jsme největší poskytovatel firemního stravování v Česku

Spoléhají na nás kapitáni českého průmyslu, stejně jako organizátoři velkých sportovních a kulturních akcí, léčebné ústavy, ozbrojené složky, ale i malé regionální podniky vnímající důležitost kvalitního zaměstnaneckého stravování. www.aramark.cz

Cesta na talíř

Do našich restaurací nakupujeme právě dozrálé ovoce a zeleninu od lokálních dodavatelů a pár hodin po sklizni připravujeme speciality podle receptur špičkových šéfkuchařů. Sezónní strava prospívá zdraví lidí i planety.

© 2024 ARAMARK, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena.