4–5 porcí
Do prosáté mouky přidáme cukr a špetku soli. V části vlažného mléka rozmícháme droždí a vejce, vlijeme do mouky a zpracujeme těsto, které zbylým vlahým mlékem povolíme tak, aby bylo hladké. Necháme kynout na mírně teplém místě. Vykynuté těsto lijeme do tukem potřeného horkého lívanečníku nebo pánve a opékáme z obou stran do zlatova.
V hrnci svaříme vodu s cukrem a citronovou šťávou, zahustíme škrobem rozpuštěným v troše vody, přidáme překrájené očištěné jahody a krátce provaříme.
Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem dotuha.
Do misky vlijeme jahodovou omáčku, na ni skládáme lívance, které zdobíme ušlehanou smetanou a kakaem smíchaným s moučkovým cukrem.
Aramark vám představuje sezónní lokální suroviny a jejich původ. Celoroční projekt probíhá nejen na internetu, ale i v našich restauracích po celé České republice.