Mrkvový krém se zázvorem

Suroviny

4 porce

  • 600 g mrkve
  • 100 g šalotky
  • 50 g čerstvého zázvoru
  • 50 g olivového oleje
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany
  • pepř bílý mletý
  • cukr krystal
  • sůl

Na rozpáleném olivovém oleji nejprve orestujte na menší kousky nakrájenou oloupanou mrkev spolu s najemno nasekanou šalotkou a poté zalijte zeleninovým vývarem. Osolte, opepřete, přidejte oloupaný na malé kousky nakrájený zázvor a případně lehce doslaďte cukrem. Polévku vařte do změknutí mrkve a poté důkladně rozmixujte, aby vznikl krém. Na závěr zjemněte smetanou a už jen krátce povařte.

Náš tip

Jako dekoraci do polévky můžete použít část zázvoru nakrájeného na jemné nudličky krátce orestovaného na oleji nebo nasucho opražená dýňová semínka.

Cesta na talíř

Aramark vám představuje sezónní lokální suroviny a jejich původ. Celoroční projekt probíhá nejen na internetu, ale i v našich restauracích po celé České republice.

O násVolná místa – Vitaljob.cz

© 2022 ARAMARK, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena.