4 porce
Na rozpáleném olivovém oleji nejprve orestujte na menší kousky nakrájenou oloupanou mrkev spolu s najemno nasekanou šalotkou a poté zalijte zeleninovým vývarem. Osolte, opepřete, přidejte oloupaný na malé kousky nakrájený zázvor a případně lehce doslaďte cukrem. Polévku vařte do změknutí mrkve a poté důkladně rozmixujte, aby vznikl krém. Na závěr zjemněte smetanou a už jen krátce povařte.
Jako dekoraci do polévky můžete použít část zázvoru nakrájeného na jemné nudličky krátce orestovaného na oleji nebo nasucho opražená dýňová semínka.
Spoléhají na nás kapitáni českého průmyslu, stejně jako organizátoři velkých sportovních a kulturních akcí, léčebné ústavy, ozbrojené složky, ale i malé regionální podniky vnímající důležitost kvalitního zaměstnaneckého stravování. www.aramark.cz
Do našich restaurací nakupujeme právě dozrálé ovoce a zeleninu od lokálních dodavatelů a pár hodin po sklizni připravujeme speciality podle receptur špičkových šéfkuchařů. Sezónní strava prospívá zdraví lidí i planety.