Cuketový krém s bramborami a bazalkou

Suroviny

4 porce

  • 1 cuketa
  • 2 brambory
  • 1 větší cibule
  • 150 ml smetany ke šlehání (33%)
  • 1 l zeleninového vývaru
  • čerstvá pažitka
  • bazalkové listky
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • sůl
  • pepř

1) Ve středním hrnci rozehřejeme olej a orestujeme oloupané brambory nakrájené na menší kousky s jemně krájenou cibulí, bazalkou a jemně nakrájeným česnekem lehce do zlatova.

2) Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme do změknutí.

3) Přidáme nakrájenou cuketu a vaříme zhruba 10 minut.

4) Stáhneme z ohně, přidáme šlehačku a rozmixujeme do hladka, osolíme opepříme a zdobíme nakrájenou pažitkou.

Jsme největší poskytovatel firemního stravování v Česku

Spoléhají na nás kapitáni českého průmyslu, stejně jako organizátoři velkých sportovních a kulturních akcí, léčebné ústavy, ozbrojené složky, ale i malé regionální podniky vnímající důležitost kvalitního zaměstnaneckého stravování. www.aramark.cz

Cesta na talíř

Do našich restaurací nakupujeme právě dozrálé ovoce a zeleninu od lokálních dodavatelů a pár hodin po sklizni připravujeme speciality podle receptur špičkových šéfkuchařů. Sezónní strava prospívá zdraví lidí i planety.

© 2024 ARAMARK, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena.