Cuketový krém s bramborami a bazalkou

4 porce

  • 1 cuketa
  • 2 brambory
  • 1 větší cibule
  • 150 ml smetany ke šlehání (33%)
  • 1 l zeleninového vývaru
  • čerstvá pažitka
  • bazalkové listky
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • sůl
  • pepř

1) Ve středním hrnci rozehřejeme olej a orestujeme oloupané brambory nakrájené na menší kousky s jemně krájenou cibulí, bazalkou a jemně nakrájeným česnekem lehce do zlatova.

2) Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme do změknutí.

3) Přidáme nakrájenou cuketu a vaříme zhruba 10 minut.

4) Stáhneme z ohně, přidáme šlehačku a rozmixujeme do hladka, osolíme opepříme a zdobíme nakrájenou pažitkou.

Cesta na talíř

Cesta na talíř

Do restaurací Aramark nakupujeme čerstvé sezónní suroviny od lokálních farmářů a pěstitelů. Pár hodin po sklizni pak připravujeme naše speciality. Snižujeme tím uhlíkovou stopu a zároveň podporujeme místní ekonomiku.