Špenátový karbanátek s bramborovou kaší

4 porce

  • 500g čerstvého špenátu
  • 1ks střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2ks vejce
  • 100g nastrouhané goudy
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce másla
  • strouhaka
  • olej
  • sůl a pepř

Cibuli orestujeme na másle dozaltova, na konci přidáme pár stroužků česneku nakrájených na plátky, lehce orestujeme. Přidáme čerstvý špenát a chvíli podusíme. Tuto směs přendáme do misky a ponorným mixerem na několika místech rozmixujeme. Nesmí nám vzniknout kaše – jen potřebujeme část špenátu rozmělnit. Do mírně vychladlého špenátu přidáme 2 vejce, 100g nastrouhaného sýra, tymián, osolíme, opepříme a přidáme tolik strouhanky, aby se z toho dala rukama dělat placičky, které následně obalíme ve strouhance a smažíme. Jako přílohu podáváme s bramborovou kaši.

Cesta na talíř

Cesta na talíř

Do restaurací Aramark nakupujeme čerstvé sezónní suroviny od lokálních farmářů a pěstitelů. Pár hodin po sklizni pak připravujeme naše speciality. Snižujeme tím uhlíkovou stopu a zároveň podporujeme místní ekonomiku.