Špenátový karbanátek s bramborovou kaší

Jednoduchý a chuťové naprosto dokonalý!

Suroviny

4 porce

  • 500g čerstvého špenátu
  • 1ks střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2ks vejce
  • 100g nastrouhané goudy
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce másla
  • strouhaka
  • olej
  • sůl a pepř

Cibuli orestujeme na másle dozaltova, na konci přidáme pár stroužků česneku nakrájených na plátky, lehce orestujeme. Přidáme čerstvý špenát a chvíli podusíme. Tuto směs přendáme do misky a ponorným mixerem na několika místech rozmixujeme. Nesmí nám vzniknout kaše – jen potřebujeme část špenátu rozmělnit. Do mírně vychladlého špenátu přidáme 2 vejce, 100g nastrouhaného sýra, tymián, osolíme, opepříme a přidáme tolik strouhanky, aby se z toho dala rukama dělat placičky, které následně obalíme ve strouhance a smažíme. Jako přílohu podáváme s bramborovou kaši.

Cesta na talíř

Aramark vám představuje sezónní lokální suroviny a jejich původ. Celoroční projekt probíhá nejen na internetu, ale i v našich restauracích po celé České republice.

© 2023 ARAMARK, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena.