4 porce
Uvaříme květák do měkka. Rozpálíme si olej, přidáme na jemno nasekaný česnek a zázvor, přidáme nasekanou cibuli, dobře promícháme a necháme zezlátnout. Poté přidáme nadrcené kešu ořechy.
Dále přidáme do směsi drcená rajčata a zeleninový vývar a necháme povařit. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem, až nám vznikne pyré, do kterého přidáme máslo, smetanu, cukr, mletý zelený kardamon, Gram masala,sůl, pepř bílý, badyán, nastrouhaný kokos, rozinky a skořici nalámanou na menší kousky.
Vše dobře promícháme, necháme povařit 10-15 min. Nakonec přidáme předvařený květák. Při podávání dozdobíme smetanou, strouhaným kokosem, rozinkami, oříšky.
Aramark vám představuje sezónní lokální suroviny a jejich původ. Celoroční projekt probíhá nejen na internetu, ale i v našich restauracích po celé České republice.