Indická květáková korma podle šéfkuchaře Sureshe

Suroviny

4 porce

  • 1 větší květák
  • 150 g kešu ořechů
  • 2 cibule
  • 2 rajčata
  • česnek
  • 50 g másla
  • 0,5 l smetany
  • mletý zelený kardamon
  • skořice
  • 10 g gram masala
  • badyán
  • rozinky
  • strouhaný kokos
  • 0,5 l zeleninového vývaru
  • čerstvý zázvor
  • olej
  • cukr
  • sůl
  • pepř

Postup

Uvaříme květák do měkka. Rozpálíme si olej, přidáme na jemno nasekaný česnek a zázvor, přidáme nasekanou cibuli, dobře promícháme a necháme zezlátnout. Poté přidáme nadrcené kešu ořechy.

Dále přidáme do směsi drcená rajčata a zeleninový vývar a necháme povařit. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem, až nám vznikne pyré, do kterého přidáme máslo, smetanu, cukr, mletý zelený kardamon, Gram masala,sůl, pepř bílý, badyán, nastrouhaný kokos, rozinky a skořici nalámanou na menší kousky.

Vše dobře promícháme, necháme povařit 10-15 min. Nakonec přidáme předvařený květák. Při podávání dozdobíme smetanou, strouhaným kokosem, rozinkami, oříšky.

Suresh Negi

Suresh Negi

Náš usměvavý expert z Nového Dillí, s bohatými zkušenostmi z mnoha prestižních hotelů, dokáže připravit senzační hřejivé indické kari, vegetariánskou pakoru nebo voňavé byriani. Svou lásku k vaření objevil již v dětství a stále se ho drží. V Česku dobře známé druhy zeleniny dostávají v Sureshově podání překvapivý exotický twist.