4 porce
Uvaříme květák do měkka. Rozpálíme si olej, přidáme na jemno nasekaný česnek a zázvor, přidáme nasekanou cibuli, dobře promícháme a necháme zezlátnout. Poté přidáme nadrcené kešu ořechy.
Dále přidáme do směsi drcená rajčata a zeleninový vývar a necháme povařit. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem, až nám vznikne pyré, do kterého přidáme máslo, smetanu, cukr, mletý zelený kardamon, Gram masala,sůl, pepř bílý, badyán, nastrouhaný kokos, rozinky a skořici nalámanou na menší kousky.
Vše dobře promícháme, necháme povařit 10-15 min. Nakonec přidáme předvařený květák. Při podávání dozdobíme smetanou, strouhaným kokosem, rozinkami, oříšky.
Spoléhají na nás kapitáni českého průmyslu, stejně jako organizátoři velkých sportovních a kulturních akcí, léčebné ústavy, ozbrojené složky, ale i malé regionální podniky vnímající důležitost kvalitního zaměstnaneckého stravování. www.aramark.cz
Do našich restaurací nakupujeme právě dozrálé ovoce a zeleninu od lokálních dodavatelů a pár hodin po sklizni připravujeme speciality podle receptur špičkových šéfkuchařů. Sezónní strava prospívá zdraví lidí i planety.