Skvělý recept na rychlý a chutný oběd nebo večeři.
4 porce
1) Brambory omyjeme a rozpůlíme podélně na poloviny, osolíme a opepříme. Přidáme trochu oleje, rovnoměrně rozprostřeme na plech a dáme péct do rozehřáté trouby na 200 °C asi na 20 minut. V polovině pečení brambory promícháme.
2) Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli s česnekem nakrájíme najemno a orestujeme dozlatova na rozpálené pánvi s čerstvým máslem. Kedlubnu očistíme a nakrájíme na hrubší kostky cca 1 cm, přidáme k cibuli a česneku a lehce opečeme. Zelenina by měla změknout.
3) Zeleninu zalijeme vývarem nebo vodou a povaříme zhruba 5 minut. Přidáme smetanu a zredukujeme. Na závěr přidáme nasekaný kopr. Dozdobíme pažitkou a můžeme podávat!
Aramark vám představuje sezónní lokální suroviny a jejich původ. Celoroční projekt probíhá nejen na internetu, ale i v našich restauracích po celé České republice.