Dušená kedlubna na smetaně podle Lukáše Sedláčka

Skvělý recept na rychlý a chutný oběd nebo večeři.

Suroviny

4 porce

  • 500 g kedluben
  • 1 velká cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 200 ml smetany
  • 4 vejce
  • 4 snítky kopru
  • 500 g brambor grenaille
  • lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 100 ml vývaru nebo vody
  • pažitka na ozdobení

1) Brambory omyjeme a rozpůlíme podélně na poloviny, osolíme a opepříme. Přidáme trochu oleje, rovnoměrně rozprostřeme na plech a dáme péct do rozehřáté trouby na 200 °C asi na 20 minut. V polovině pečení brambory promícháme.

2) Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli s česnekem nakrájíme najemno a orestujeme dozlatova na rozpálené pánvi s čerstvým máslem. Kedlubnu očistíme a nakrájíme na hrubší kostky cca 1 cm, přidáme k cibuli a česneku a lehce opečeme. Zelenina by měla změknout.

3) Zeleninu zalijeme vývarem nebo vodou a povaříme zhruba 5 minut. Přidáme smetanu a zredukujeme. Na závěr přidáme nasekaný kopr. Dozdobíme pažitkou a můžeme podávat!

Jsme největší poskytovatel firemního stravování v Česku

Spoléhají na nás kapitáni českého průmyslu, stejně jako organizátoři velkých sportovních a kulturních akcí, léčebné ústavy, ozbrojené složky, ale i malé regionální podniky vnímající důležitost kvalitního zaměstnaneckého stravování. www.aramark.cz

Cesta na talíř

Do našich restaurací nakupujeme právě dozrálé ovoce a zeleninu od lokálních dodavatelů a pár hodin po sklizni připravujeme speciality podle receptur špičkových šéfkuchařů. Sezónní strava prospívá zdraví lidí i planety.

© 2024 ARAMARK, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena.