Pizza s květákem, mortadelou, pistáciemi a špenátem

  • 250 g těsta na pizzu
  • 50 g parmazánu
  • 50 g mozzarelly
  • 80 g čerstvého květáku
  • 1 lžíce másla
  • 50 g salámu Mortadela
  • 10 g sekaných pistácií
  • hrst čerstvého špenátu
  • půlka červené cibule

1) Květákové růžičky opečeme na másle do zlatova tak, aby zůstal uvnitř křupavý.

2) Těsto vytáhneme nebo rozválíme do kruhového tvaru.

3) Na těsto poklademe parmazán, mozzarellu a růžičky květáku a dáme asi na deset minut péct do trouby rozehřáté na 300 °C.

4) Upečenou pizzu ozdobíme mortadelou, nasekanými pistáciemi, kolečky červené cibule a listy špenátu.

Cesta na talíř

Cesta na talíř

Do restaurací Aramark nakupujeme čerstvé sezónní suroviny od lokálních farmářů a pěstitelů. Pár hodin po sklizni pak připravujeme naše speciality. Snižujeme tím uhlíkovou stopu a zároveň podporujeme místní ekonomiku.