Pasta se špenátovým pestem a hráškem

4 porce

  • 440 g čerstvých těstovin
  • 150 g sýra Pecorino romano
  • 200 g kuřecích prsou
  • 100 g vyloupaného hrášku
  • 1 lžíce másla
  • 1 stroužek česneku
  • ½ hrnku zeleninového vývaru
  • dvě plné hrsti baby špenátu
  • několik lístků bazalky
  • olivový olej
  • sůl a pepř

1) Špenátové listy s 1/3 parmazánu, česnekem, solí, pepřem a olivovým olejem rozmixujeme na pesto.

2) Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a přidáme kuřecí prsa nakrájená na nudličky, přidáme hrášek, máslo, zeleninový vývar a vaříme tak, aby maso bylo hotové.

3) Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny zhruba 3 až 4 minuty, aby těstovina byla stále na skus.

4) Uvařené těstoviny vsypeme do pánve, přidáme špenátové pesto, prohodíme, posypeme strouhaným parmazánem.

5) Ozdobíme čerstvou bazalkou.

Lukáš Sedláček

Lukáš Sedláček

Šéfkuchař Lukáš Sedláček se pohybuje v kuchyni od malička. Hned po škole nastoupil do restaurace Ambiente Brasileiro v Praze. Nejvíce zkušeností nasbíral u Riccarda Lucqueho, majitele vyhlášených restaurací La Finestra, Aromi a La Bottega, kde zastával pozici šéfkuchaře. Velkou školou byly stáže v Itálii, Velké Británii a Austrálii.