Pasta se špenátovým pestem a hráškem

Rychlé, zdravé a velmi chutné jídlo.

Suroviny

4 porce

  • 440 g čerstvých těstovin
  • 150 g sýra Pecorino romano
  • 200 g kuřecích prsou
  • 100 g vyloupaného hrášku
  • 1 lžíce másla
  • 1 stroužek česneku
  • ½ hrnku zeleninového vývaru
  • dvě plné hrsti baby špenátu
  • několik lístků bazalky
  • olivový olej
  • sůl a pepř

1) Špenátové listy s 1/3 parmazánu, česnekem, solí, pepřem a olivovým olejem rozmixujeme na pesto.

2) Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a přidáme kuřecí prsa nakrájená na nudličky, přidáme hrášek, máslo, zeleninový vývar a vaříme tak, aby maso bylo hotové.

3) Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny zhruba 3 až 4 minuty, aby těstovina byla stále na skus.

4) Uvařené těstoviny vsypeme do pánve, přidáme špenátové pesto, prohodíme, posypeme strouhaným parmazánem.

5) Ozdobíme čerstvou bazalkou.

Cesta na talíř

Aramark vám představuje sezónní lokální suroviny a jejich původ. Celoroční projekt probíhá nejen na internetu, ale i v našich restauracích po celé České republice.

© 2021 Aramark s. r. o.
Všechna práva vyhrazena.