Bramborový krém s ředkvičkami, kedlubnou a medvědím česnekem

Pro všechny milovníky krémových polévek.

Suroviny

Suroviny na 4 porce

  • 350 g brambor
  • 1 střední cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 g ředkviček
  • 100 g kedlubny
  • hrst medvědího česneku
  • 50 ml smetany
  • sůl a pepř na dochucení
  • pažitka na dozdobení

  1. Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájené oloupané brambory.
  2. Zalijeme zeleninovým vývarem a brambory vaříme do měkka.
  3. Poté do polévky přidáme omytý medvědí česnek a vše rozmixujeme.
  4. Dochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou. 
  5. Ředkvičky a kedlubnu nakrájíme na klínky, vložíme do polévky a krátce provaříme.
  6. Ozdobíme nasekanou pažitkou
Jsme největší poskytovatel firemního stravování v Česku

Spoléhají na nás kapitáni českého průmyslu, stejně jako organizátoři velkých sportovních a kulturních akcí, léčebné ústavy, ozbrojené složky, ale i malé regionální podniky vnímající důležitost kvalitního zaměstnaneckého stravování. www.aramark.cz

Cesta na talíř

Do našich restaurací nakupujeme právě dozrálé ovoce a zeleninu od lokálních dodavatelů a pár hodin po sklizni připravujeme speciality podle receptur špičkových šéfkuchařů. Sezónní strava prospívá zdraví lidí i planety.

© 2024 ARAMARK, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena.