Rybí filet s kedlubnovým ragú a baby brambory

Suroviny

4 porce

  • 600 g filetu z bílé ryby (treska, halibut, candát)
  • 200 g kedlubna (4 menší kusy)
  • 600 g brambory
  • 1dcl smetany na vaření
  • 1 dlc bílého vína
  • 2  lžíce čerstvě sekaného kopru
  • 1 celá mrkev
  • 1 stroužek česneku
  • ½ cibule
  • hrst pažitky na ozdobu
  • sůl a pepř

1) Brambory oloupeme a dáme vařit v osolené vodě a vaříme do měkka. Zbylé kosti z filetu vytáhneme pinzetou. Maso osolíme a opepříme.

2) Takto připravený filet dáme na rozpálenou pánev. Pokud máme filet s kůží, tak ji nařízneme a jako první opékáme stranu s kůží. Maso lehce přimáčkneme a pečeme přibližně 4 minuty z jedné strany. Poté filet otočíme a dopečeme z druhé strany. Maso můžeme také polít rozpuštěným máslem.

3) Mrkev a kedlubnu očistíme a nakrájíme nebo nastrouháme na hranolky. Přidáme na pánev k cibuli a česneku a lehce opečeme. Zelenina by nám měla změknout.

4) Následně zalijeme bílím vínem a provaříme přibližně 5 minut. Přidáme smetanu a omáčku zredukujeme. Osolíme opepříme a na závěr přidáme kopr a můžeme podávat. 

5) Uvařené brambory prohodíme v nasekané pažitce.

Jsme největší poskytovatel firemního stravování v Česku

Spoléhají na nás kapitáni českého průmyslu, stejně jako organizátoři velkých sportovních a kulturních akcí, léčebné ústavy, ozbrojené složky, ale i malé regionální podniky vnímající důležitost kvalitního zaměstnaneckého stravování. www.aramark.cz

Cesta na talíř

Do našich restaurací nakupujeme právě dozrálé ovoce a zeleninu od lokálních dodavatelů a pár hodin po sklizni připravujeme speciality podle receptur špičkových šéfkuchařů. Sezónní strava prospívá zdraví lidí i planety.

© 2024 ARAMARK, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena.