4 porce
1) Brambory oloupeme a dáme vařit v osolené vodě a vaříme do měkka. Zbylé kosti z filetu vytáhneme pinzetou. Maso osolíme a opepříme.
2) Takto připravený filet dáme na rozpálenou pánev. Pokud máme filet s kůží, tak ji nařízneme a jako první opékáme stranu s kůží. Maso lehce přimáčkneme a pečeme přibližně 4 minuty z jedné strany. Poté filet otočíme a dopečeme z druhé strany. Maso můžeme také polít rozpuštěným máslem.
3) Mrkev a kedlubnu očistíme a nakrájíme nebo nastrouháme na hranolky. Přidáme na pánev k cibuli a česneku a lehce opečeme. Zelenina by nám měla změknout.
4) Následně zalijeme bílím vínem a provaříme přibližně 5 minut. Přidáme smetanu a omáčku zredukujeme. Osolíme opepříme a na závěr přidáme kopr a můžeme podávat.
5) Uvařené brambory prohodíme v nasekané pažitce.
Aramark vám představuje sezónní lokální suroviny a jejich původ. Celoroční projekt probíhá nejen na internetu, ale i v našich restauracích po celé České republice.