Pizza Margherita s parmskou šunkou a rukolou

Geniálně rychlá a chuťově dokonale vylazená pizza vždycky přijde vhod.

Suroviny

  • 250 g těsta na pizzu
  • 100 g drcených rajčat
  • 100 g kvalitní mozzarelly
  • 4 snítky čerstvé bazalky
  • 100 g parmské šunky
  • hrst rukoly

Postup

Těsto vytáhneme nebo rozválíme do kruhového tvaru. Na těsto naneseme rajčata, nasekanou polovinu bazalky a poklademe mozzarellou, nakrájenou na plátky. Dáme asi na 10 minut péct do trouby rozehřáté na 300 °C. Hotovou pizzu ozdobíme natenko krájenou parmskou šunkou, čerstvou rukolou a zbylými lístky bazalky.

Cesta na talíř

Cesta na talíř

Do restaurací Aramark nakupujeme čerstvé sezónní suroviny od lokálních farmářů a pěstitelů. Pár hodin po sklizni pak připravujeme naše speciality. Snižujeme tím uhlíkovou stopu a zároveň podporujeme místní ekonomiku.