Rajčatová bruschetta s avokádem a grilovaným sýrem

4 porce

  • 500 g sýru halloumi
  • 250 g cherry rajčat
  • 2 avokáda
  • 1 šalotka
  • 10 plátků bagety
  • stroužek česneku
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • šťáva z půky citronu
  • hrst bazalky
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Plátky bagety pokapejte olivovým olejem a dejte ji rozpéct do zlatava.

Rajčátka rozkrojte napůl a v misce smíchejte s nakrájenou šalotkou, olivovým olejem, vinným octem a špetkou soli a pepře.

Avokáda vydlábněte ze slupky, dejte je do misky a vidličkou romačkejte nebo rozmixujte. Přidejte špetku soli a citronovou šťávu.

Rozpečené plátky bagety potřete česnekem, na ně naneste avokádovou směs, na avokádo položte rajčátka a upečený sýr halloumi a nakonec ozdobte bazalkou.

Cesta na talíř

Cesta na talíř

Do restaurací Aramark nakupujeme čerstvé sezónní suroviny od lokálních farmářů a pěstitelů. Pár hodin po sklizni pak připravujeme naše speciality. Snižujeme tím uhlíkovou stopu a zároveň podporujeme místní ekonomiku.