4 porce
1) Dýni oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na stejné kostky. Nakrájenou dýní na oleji orestujeme s cibulí, kari, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Vaříme do měkka. Scedíme, přidáme smetanu a rozmixujeme do hladka.
2) Na pánvi opečeme nakrájenou slaninu, česnek a rozinky, které namočíme ve vodě, aby lehce nabobtnaly, přidáme strouhanku, nasekaný rozmarýn a pečeme do zlatova. Poté dáme stranou.
3) Uvaříme těstoviny, prohodíme s dýňovým pyré a posypeme směsí se strouhankou a strouhaným parmazánem.
4) Zdobíme čerstvou bazalkou.
Aramark vám představuje sezónní lokální suroviny a jejich původ. Celoroční projekt probíhá nejen na internetu, ale i v našich restauracích po celé České republice.