Pasta s dýňovým krémem a aromatickou strouhankou

4 porce

  • 400 g dýně hokkaido 
  • 440 g čerstvých těstovin
  • 80 g slaniny
  • 100 ml smetany na vaření
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1/2 cibule
  • 1 lžíce rozinek
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu
  • 4 zarovnané lžíce strouhanky
  • hrst čerstvé bazalky
  • olivový olej
  • sůl a pepř

1) Dýni oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na stejné kostky. Nakrájenou dýní na oleji orestujeme s cibulí, kari, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Vaříme do měkka. Scedíme, přidáme smetanu a rozmixujeme do hladka.

2) Na pánvi opečeme nakrájenou slaninu, česnek a rozinky, které namočíme ve vodě, aby lehce nabobtnaly, přidáme strouhanku, nasekaný rozmarýn a pečeme do zlatova. Poté dáme stranou.

3) Uvaříme těstoviny, prohodíme s dýňovým pyré a posypeme směsí se strouhankou a strouhaným parmazánem.

4) Zdobíme čerstvou bazalkou.

Lukáš Sedláček

Lukáš Sedláček

Šéfkuchař Lukáš Sedláček se pohybuje v kuchyni od malička. Hned po škole nastoupil do restaurace Ambiente Brasileiro v Praze. Nejvíce zkušeností nasbíral u Riccarda Lucqueho, majitele vyhlášených restaurací La Finestra, Aromi a La Bottega, kde zastával pozici šéfkuchaře. Velkou školou byly stáže v Itálii, Velké Británii a Austrálii.