4 porce
1) Dýni oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na stejné kostky. Nakrájenou dýní na oleji orestujeme s cibulí, kari, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Vaříme do měkka. Scedíme, přidáme smetanu a rozmixujeme do hladka.
2) Na pánvi opečeme nakrájenou slaninu, česnek a rozinky, které namočíme ve vodě, aby lehce nabobtnaly, přidáme strouhanku, nasekaný rozmarýn a pečeme do zlatova. Poté dáme stranou.
3) Uvaříme těstoviny, prohodíme s dýňovým pyré a posypeme směsí se strouhankou a strouhaným parmazánem.
4) Zdobíme čerstvou bazalkou.
Spoléhají na nás kapitáni českého průmyslu, stejně jako organizátoři velkých sportovních a kulturních akcí, léčebné ústavy, ozbrojené složky, ale i malé regionální podniky vnímající důležitost kvalitního zaměstnaneckého stravování. www.aramark.cz
Do našich restaurací nakupujeme právě dozrálé ovoce a zeleninu od lokálních dodavatelů a pár hodin po sklizni připravujeme speciality podle receptur špičkových šéfkuchařů. Sezónní strava prospívá zdraví lidí i planety.