Tagliolini all’amatriciana

4 porce

  • 440 g těstovin tagliolini
  • 300 g konzervovaných loupaných rajčat
  • 100 g guanciale nebo pancetty 
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky chilli vloček
  • 2 červené cibule
  • 150 ml červeného vína
  • hrst čerstvé bazalky
  • 100 g sýra Pecorino romano
  • olivový olej, sůl, pepř, vinný ocet a cukr na dochucení

1) Cibuli a guanciale nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi s trochou olivového oleje dozlatova.

2) Přidáme česnek, chilli a zarestujeme. Podlijeme červeným vínem. Odpaříme alkohol  a přidáme rozmixovaná rajčata. Na mírném ohni svaříme na víc než polovinu, ochutíme solí, pepřem, octem, případně cukrem.

3) Na závěr do směsi přidáme natrhanou bazalku. 

4) V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus (al dente). Hotové těstoviny vložíme do směsi a vše dobře promícháme.

5) Přidáme olivový olej a posypeme strouhaným pecorinem.  

Lukáš Sedláček

Lukáš Sedláček

Šéfkuchař Lukáš Sedláček se pohybuje v kuchyni od malička. Hned po škole nastoupil do restaurace Ambiente Brasileiro v Praze. Nejvíce zkušeností nasbíral u Riccarda Lucqueho, majitele vyhlášených restaurací La Finestra, Aromi a La Bottega, kde zastával pozici šéfkuchaře. Velkou školou byly stáže v Itálii, Velké Británii a Austrálii.