Tagliolini all’amatriciana

Tradiční recept, který nikdy neomrzí!

Suroviny

4 porce

  • 440 g těstovin tagliolini
  • 300 g konzervovaných loupaných rajčat
  • 100 g guanciale nebo pancetty 
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky chilli vloček
  • 2 červené cibule
  • 150 ml červeného vína
  • hrst čerstvé bazalky
  • 100 g sýra Pecorino romano
  • olivový olej, sůl, pepř, vinný ocet a cukr na dochucení

 

1) Cibuli a guanciale nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi s trochou olivového oleje dozlatova.

2) Přidáme česnek, chilli a zarestujeme. Podlijeme červeným vínem. Odpaříme alkohol  a přidáme rozmixovaná rajčata. Na mírném ohni svaříme na víc než polovinu, ochutíme solí, pepřem, octem, případně cukrem.

3) Na závěr do směsi přidáme natrhanou bazalku. 

4) V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus (al dente). Hotové těstoviny vložíme do směsi a vše dobře promícháme.

5) Přidáme olivový olej a posypeme strouhaným pecorinem.  

Cesta na talíř

Aramark vám představuje sezónní lokální suroviny a jejich původ. Celoroční projekt probíhá nejen na internetu, ale i v našich restauracích po celé České republice.

© 2023 ARAMARK, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena.