Švestkové knedlíky se tradičně připravovaly z jednoduchého bramborového těsta. Použít však můžete i těsto tvarohové a knedlíky samozřejmě naplnit i jiným ovocem a povidly. Kombinace máku a švestek je skvělá. Další možností je obalit knedlíky v osmažené strouhance z bílé veky, smíchané s cukrem a skořicí.
pro 4 hosty
1) Brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme vychladnout. Poté oloupeme a prolisujeme. Na vále je smícháme s hrubou moukou a vejci, přidáme špetku soli a vypracujeme tužší těsto. Pracujeme rychle, delším stáním by těsto zřídlo.
2) Z těsta nakrájíme čtverce, které poklademe švestkami a zabalíme dokulata. V mírně osolené vodě vaříme asi pět minut, než knedlíky vyplavou. Uvařené knedlíky necháme okapat.
3) Mák jemně umeleme, smícháme s cukrem a ve směs obalujeme hotové knedlíky. Na talíři přelijeme máslem a podáváme.
Spoléhají na nás kapitáni českého průmyslu, stejně jako organizátoři velkých sportovních a kulturních akcí, léčebné ústavy, ozbrojené složky, ale i malé regionální podniky vnímající důležitost kvalitního zaměstnaneckého stravování. www.aramark.cz
Do našich restaurací nakupujeme právě dozrálé ovoce a zeleninu od lokálních dodavatelů a pár hodin po sklizni připravujeme speciality podle receptur špičkových šéfkuchařů. Sezónní strava prospívá zdraví lidí i planety.