4 porce
Očištěnou a omytou kapustu rozkrojíme na čtvrtky, vložíme do vroucí osolené vody a krátce povaříme doměkka. Uvařenou kapustu necháme okapat. Z vychladlé kapusty odstraníme košťál a nakrájíme ji najemno, přidáme rozmíchané vejce, prosátou mouku, strouhanku, strouhaný čedar, prolisovaný česnek a oregano. Připravenou směs mírně opepříme, podle potřeby přisolíme a vše pečlivě promícháme. Připravíme karbanátky, které následně obalujeme v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance, zvolna smažíme do nazlátlé barvy a ihned podáváme. Jako přílohu doporučujeme bramborovou kaši a salát z červeného zelí.
Aramark vám představuje sezónní lokální suroviny a jejich původ. Celoroční projekt probíhá nejen na internetu, ale i v našich restauracích po celé České republice.