Kapustový karbanátek s oreganem a čedarem

Suroviny

4 porce

  • 650 g kapusty (malá hlávka)
  • 75 g polohrubé mouky
  • 75 g strouhanky
  • 50 g čedaru
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 rovná lžička oregana
  • olej na smažení
  • sůl a pepř na ochucení

Postup

Očištěnou a omytou kapustu rozkrojíme na čtvrtky, vložíme do vroucí osolené vody a krátce povaříme doměkka. Uvařenou kapustu necháme okapat.

Z vychladlé kapusty odstraníme košťál a nakrájíme ji najemno, přidáme rozmíchané vejce, prosátou mouku, strouhanku, strouhaný čedar, prolisovaný česnek a oregano. Připravenou směs mírně opepříme, podle potřeby přisolíme a vše pečlivě promícháme.

Připravíme karbanátky, které následně obalujeme v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance, zvolna smažíme do nazlátlé barvy a ihned podáváme. Jako přílohu doporučujeme bramborovou kaši a salát z červeného zelí.

Cesta na talíř

Cesta na talíř

Do restaurací Aramark nakupujeme čerstvé sezónní suroviny od lokálních farmářů a pěstitelů. Pár hodin po sklizni pak připravujeme naše speciality. Snižujeme tím uhlíkovou stopu a zároveň podporujeme místní ekonomiku.