Máme pro vás recept na vydatnou polévku z hlávkového zelí.
4 porce
Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme 3 lžíce sádla, na kterém orestujeme cibuli do světle zlaté barvy. Přisypeme vrchovatou lžičku drceného kmínu a necháme rozvonět. Zasypeme moukou a opražíme dozlatova. Přilijeme vývar. Přidáme bobkový list a nové koření.
Bílé zelí si nakrájíme na drobné nudličky. Vložíme do polévkového základu společně s nastrouhanou mrkví a vaříme do změknutí. Brambory si nakrájíme na kostičky a uvaříme zvlášť do měkka. Klobásu nakrájíme na půlkolečka, orestujeme na pánvi na lžíci sádla a přidáme do vařící se polévky.
Do změklého zelí přidáme uvařené brambory, přilijeme smetanu a krátce provaříme. Osolíme, opepříme, přidáme dvě lžíce octa a lžíci cukru. Sekanou libečkovou nať přidáme do hotové polévky, a ještě krátce zavaříme.
Do hotové polévky můžeme při podávání přidat kostičky opečeného chleba na troše sádla nebo lžíci kysané smetany.
Aramark vám představuje sezónní lokální suroviny a jejich původ. Celoroční projekt probíhá nejen na internetu, ale i v našich restauracích po celé České republice.