Máme pro vás recept na vydatnou polévku z hlávkového zelí.
4 porce
Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme 3 lžíce sádla, na kterém orestujeme cibuli do světle zlaté barvy. Přisypeme vrchovatou lžičku drceného kmínu a necháme rozvonět. Zasypeme moukou a opražíme dozlatova. Přilijeme vývar. Přidáme bobkový list a nové koření.
Bílé zelí si nakrájíme na drobné nudličky. Vložíme do polévkového základu společně s nastrouhanou mrkví a vaříme do změknutí. Brambory si nakrájíme na kostičky a uvaříme zvlášť do měkka. Klobásu nakrájíme na půlkolečka, orestujeme na pánvi na lžíci sádla a přidáme do vařící se polévky.
Do změklého zelí přidáme uvařené brambory, přilijeme smetanu a krátce provaříme. Osolíme, opepříme, přidáme dvě lžíce octa a lžíci cukru. Sekanou libečkovou nať přidáme do hotové polévky, a ještě krátce zavaříme.
Do hotové polévky můžeme při podávání přidat kostičky opečeného chleba na troše sádla nebo lžíci kysané smetany.
Spoléhají na nás kapitáni českého průmyslu, stejně jako organizátoři velkých sportovních a kulturních akcí, léčebné ústavy, ozbrojené složky, ale i malé regionální podniky vnímající důležitost kvalitního zaměstnaneckého stravování. www.aramark.cz
Do našich restaurací nakupujeme právě dozrálé ovoce a zeleninu od lokálních dodavatelů a pár hodin po sklizni připravujeme speciality podle receptur špičkových šéfkuchařů. Sezónní strava prospívá zdraví lidí i planety.