Krém z červeného zelí se zakysanou smetanou

Snadná příprava a luxusní výsledek.

Suroviny

Suroviny na 6 porcí

  • 600 g červeného zelí
  • 4 lžíce oleje
  • 1 větší cibule
  • 1 brambora
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • špetka drceného kmínu
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý pepř
  • zakysaná smetana
  • pažitka

1) Na oleji zpěníme nadorbno pokrájenou cibuli.

2) Přidáme nakrájené zelí, pokrájené brambory a dochutíme solí a kmínem.

3) Zalijeme vývarem a dusíme do měkka.

4) Pak vše rozmixujeme (rozšleháme mixérem), přidáme cukr a vinný ocet.

5) Podáváme zdobené nočkem zakysané smetany a čerstvou pažitkou.

Jsme největší poskytovatel firemního stravování v Česku

Spoléhají na nás kapitáni českého průmyslu, stejně jako organizátoři velkých sportovních a kulturních akcí, léčebné ústavy, ozbrojené složky, ale i malé regionální podniky vnímající důležitost kvalitního zaměstnaneckého stravování. www.aramark.cz

Cesta na talíř

Do našich restaurací nakupujeme právě dozrálé ovoce a zeleninu od lokálních dodavatelů a pár hodin po sklizni připravujeme speciality podle receptur špičkových šéfkuchařů. Sezónní strava prospívá zdraví lidí i planety.

© 2023 ARAMARK, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena.