Senzační pochoutka pro každou příležitost.
Suroviny na 6 porcí
Červené zelí zbavíme tuhého košťálu a nakrájíme si jej na co nejjemnější nudličky. Prosolíme a pomačkáme, aby zkřehlo.
Vařenou červenou řepu si nakrájíme také na drobné nudličky, přidáme k zelí. Nasekáme si lístky tymiánu a přidáme do salátového základu. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na slabší měsíčky. Přidáme k zelenině.
Na horkou pánev dáme opéct nahrubo sekané vlašské ořechy. Když se ořechy rozvoní, zasypeme je polovinou cukru a necháme jej zkaramelizovat.
Z citrónové šťávy, zbylého cukru, pepře, olivového oleje a worcesterové omáčky si vyšleháme metličkou zálivku.
Vše zlehka promícháme a vrstvíme na talíř. Posypeme zkaramelizovanými ořechy a dozdobíme snítkami tymiánu.
Aramark vám představuje sezónní lokální suroviny a jejich původ. Celoroční projekt probíhá nejen na internetu, ale i v našich restauracích po celé České republice.