Pavlova s jahodami

Suroviny na 10 porcí

  • 150 g bílků
  • 220 g cukru krystal
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky bílého vinného octu
  • 125 g smetany na šlehání
  • 125 g mascarpone
  • 250 g jahod

Troubu zahřejeme na 150 °C. Bílky odměříme do mísy a při nízkých otáčkách šleháme tak dlouho, až se při vytažení metel začnou tvořit tuhé špičky. Pak postupně přisypáváme cukr, důkladně ho zašleháváme, aby byl sníh pevný, lesklý.

Přidáme škrob a ocet a zlehka prošleháme. Vložíme vyšlehanou směs do cukrářského sáčku a tvarujeme do kruhu o průměru 9 cm. Troubu ztlumíme na 95°C, vložíme do ní plech s Pavlovou a pečeme 80 minut. Pak troubu vypneme a Pavlovu v ní necháme úplně vychladnout.

Smetanu ušleháme s mascarpone, natřeme ji na Pavlovu, přidáme jahody a dozdobíme mátou. Ihned podáváme.

Cesta na talíř

Cesta na talíř

Do restaurací Aramark nakupujeme čerstvé sezónní suroviny od lokálních farmářů a pěstitelů. Pár hodin po sklizni pak připravujeme naše speciality. Snižujeme tím uhlíkovou stopu a zároveň podporujeme místní ekonomiku.