Pavlova s jahodami podle Jirky Maliny

Dezert, který si zamilujete.

Suroviny

Suroviny na 10 porcí

  • 150 g bílků
  • 220 g cukru krystal
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky bílého vinného octu
  • 125 g smetany na šlehání
  • 125 g mascarpone
  • 250 g jahod

Troubu zahřejeme na 150 °C. Bílky odměříme do mísy a při nízkých otáčkách šleháme tak dlouho, až se při vytažení metel začnou tvořit tuhé špičky. Pak postupně přisypáváme cukr, důkladně ho zašleháváme, aby byl sníh pevný, lesklý.

Přidáme škrob a ocet a zlehka prošleháme. Vložíme vyšlehanou směs do cukrářského sáčku a tvarujeme do kruhu o průměru 9 cm. Troubu ztlumíme na 95°C, vložíme do ní plech s Pavlovou a pečeme 80 minut. Pak troubu vypneme a Pavlovu v ní necháme úplně vychladnout.

Smetanu ušleháme s mascarpone, natřeme ji na Pavlovu, přidáme jahody a dozdobíme mátou. Ihned podáváme.

Cesta na talíř

Aramark vám představuje sezónní lokální suroviny a jejich původ. Celoroční projekt probíhá nejen na internetu, ale i v našich restauracích po celé České republice.

© 2021 Aramark s. r. o.
Všechna práva vyhrazena.