RECEPT: Pavlova s jahodami

Dezert, který si zamilujete.

Suroviny

Suroviny na 10 porcí

  • 150 g bílků
  • 220 g cukru krystal
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky bílého vinného octu
  • 125 g smetany na šlehání
  • 125 g mascarpone
  • 250 g jahod

Troubu zahřejeme na 150 °C. Bílky odměříme do mísy a při nízkých otáčkách šleháme tak dlouho, až se při vytažení metel začnou tvořit tuhé špičky. Pak postupně přisypáváme cukr, důkladně ho zašleháváme, aby byl sníh pevný, lesklý.

Přidáme škrob a ocet a zlehka prošleháme. Vložíme vyšlehanou směs do cukrářského sáčku a tvarujeme do kruhu o průměru 9 cm. Troubu ztlumíme na 95°C, vložíme do ní plech s Pavlovou a pečeme 80 minut. Pak troubu vypneme a Pavlovu v ní necháme úplně vychladnout.

Smetanu ušleháme s mascarpone, natřeme ji na Pavlovu, přidáme jahody a dozdobíme mátou. Ihned podáváme.

Jsme největší poskytovatel firemního stravování v Česku

Spoléhají na nás kapitáni českého průmyslu, stejně jako organizátoři velkých sportovních a kulturních akcí, léčebné ústavy, ozbrojené složky, ale i malé regionální podniky vnímající důležitost kvalitního zaměstnaneckého stravování. www.aramark.cz

Cesta na talíř

Do našich restaurací nakupujeme právě dozrálé ovoce a zeleninu od lokálních dodavatelů a pár hodin po sklizni připravujeme speciality podle receptur špičkových šéfkuchařů. Sezónní strava prospívá zdraví lidí i planety.

© 2024 ARAMARK, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena.