Cheesecake s rozpečenými jahodami

Nepečený dezert našeho šéfcukráře.

Suroviny

Suroviny na 12 porcí

  • 150 g máslových sušenek
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 250 g Philadelphie
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 100 g krupicového cukru + 90 g na pečené jahody
  • 10 g želatiny (plátky)
  • 150 g smetany na šlehání
  • 1 ks vanilkového lusku
  • 90 g žloutku
  • 500 g jahod

Troubu předehřejeme na 140 °C. Jahody naskládáme do zapékací mísy, posypeme cukrem a dáme péct na čtvrt hodiny, aby změkly a pustily šťávu. Vyjmeme z trouby a dáme stranou.

Sušenky nadrtíme najemno a smícháme s rozpuštěným máslem a propracujeme v pevnou hmotu. 

Dortovou formu o průměru 22 cm  vyložíme pečicím papírem. Dovnitř natlačíme stejnoměrně silnou vrstvu připravené sušenkové směsi a dáme chladit.

Sýr smícháme s tvarohem a polovinou cukru. Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Zbylý cukr vyšleháme se žloutky a dření z vanilkového lusku na horké vodní lázni do husté pěny (teplota by měla být asi 65 °C). Odstavíme a vmícháme nabobtnalou želatinu vymačkanou od přebytečné vody. Pak želatinovou směs vmícháme do sýra s tvarohem a dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme smetanu vyšlehanou dotuha.

Hotovou náplň nalijeme do dortové formy s nepečeným korpusem. Uložíme do chladničky a necháme tuhnout nejméně 3 hodiny. Po ztuhnutí vyndáme z dortové formy.

Podávejte s rozpečenými jahodami.

Jsme největší poskytovatel firemního stravování v Česku

Spoléhají na nás kapitáni českého průmyslu, stejně jako organizátoři velkých sportovních a kulturních akcí, léčebné ústavy, ozbrojené složky, ale i malé regionální podniky vnímající důležitost kvalitního zaměstnaneckého stravování. www.aramark.cz

Cesta na talíř

Do našich restaurací nakupujeme právě dozrálé ovoce a zeleninu od lokálních dodavatelů a pár hodin po sklizni připravujeme speciality podle receptur špičkových šéfkuchařů. Sezónní strava prospívá zdraví lidí i planety.

© 2024 ARAMARK, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena.