Cheesecake s rozpečenými jahodami

Nepečený dezert našeho šéfcukráře Jirky Maliny.

Suroviny

Suroviny na 12 porcí

  • 150 g máslových sušenek
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 250 g Philadelphie
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 100 g krupicového cukru + 90 g na pečené jahody
  • 10 g želatiny (plátky)
  • 150 g smetany na šlehání
  • 1 ks vanilkového lusku
  • 90 g žloutku
  • 500 g jahod

Troubu předehřejeme na 140 °C. Jahody naskládáme do zapékací mísy, posypeme cukrem a dáme péct na čtvrt hodiny, aby změkly a pustily šťávu. Vyjmeme z trouby a dáme stranou.

Sušenky nadrtíme najemno a smícháme s rozpuštěným máslem a propracujeme v pevnou hmotu. 

Dortovou formu o průměru 22 cm  vyložíme pečicím papírem. Dovnitř natlačíme stejnoměrně silnou vrstvu připravené sušenkové směsi a dáme chladit.

Sýr smícháme s tvarohem a polovinou cukru. Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Zbylý cukr vyšleháme se žloutky a dření z vanilkového lusku na horké vodní lázni do husté pěny (teplota by měla být asi 65 °C). Odstavíme a vmícháme nabobtnalou želatinu vymačkanou od přebytečné vody. Pak želatinovou směs vmícháme do sýra s tvarohem a dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme smetanu vyšlehanou dotuha.

Hotovou náplň nalijeme do dortové formy s nepečeným korpusem. Uložíme do chladničky a necháme tuhnout nejméně 3 hodiny. Po ztuhnutí vyndáme z dortové formy.

Podávejte s rozpečenými jahodami.

Cesta na talíř

Aramark vám představuje sezónní lokální suroviny a jejich původ. Celoroční projekt probíhá nejen na internetu, ale i v našich restauracích po celé České republice.

© 2021 Aramark s. r. o.
Všechna práva vyhrazena.