4–5 porcí
Tvaroh smícháme s moukou, přidáme vejce, osolíme a vypracujeme měkké a poddajné těsto. Necháme krátce odpočinout.
Z těsta tvoříme knedlíčky zhruba o velikosti golfového míčku, které pomalu vaříme v mírně osolené vodě asi 8 až 10 minut.
V hrnci svaříme vodu s cukrem a citronovou šťávou, zahustíme škrobem rozpuštěným v troše vody, přidáme překrájené očištěné jahody a krátce provaříme.
Na talíř nalijeme jahodovou omáčku, na ni naskládáme tvarohové knedlíčky, posypeme moučkovým cukrem se skořicí, polijeme rozpuštěným máslem a dozdobíme kysanou smetanou a lístkem máty.
Aramark vám představuje sezónní lokální suroviny a jejich původ. Celoroční projekt probíhá nejen na internetu, ale i v našich restauracích po celé České republice.