Kančí ragú na červeném víně

Vydatný oběd pro celou rodinu podle našeho šéfkuchaře Davida Flídra.

Suroviny

4 porce

  • 800 g kančí plece
  • 250 g cibule
  • 100 g anglické slaniny
  • 250 g mrkve
  • 250 g celeru 
  • 150 g petržele
  • 3 stroužky česneku
  • 2 bobkové listy 
  • 3 kuličky nového koření 
  • 5 kuliček celého pepře
  • lžíce čerstvého tymiánu
  • několik lístků šalvěje
  • 100 g rajčatového protlaku
  • 500 ml červeného vína
  • 1 citron
  • 1 litr vývaru
  • 100 g oleje
  • 100 g másla
  • sůl

Kančí plec nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji dohněda. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, ostatní zeleninu na větší kousky.

Opečené maso vyndáme, a na výpeku orestujeme dozlatova kostičky slaniny a cibule. Přidáme větší kousky zeleniny a orestujeme zeleninu dozlatova. Poté je čas přidat koření, rajčatový protlak a drcený česnek. Znovu orestujeme, aby nám protlak zesládl a koření se rozvonělo. Poté zalijeme červeným vínem a necháme alkohol odpařit. Vložíme maso, zelené bylinky a přilijeme vývar tak, aby maso bylo potopené asi do dvou třetin. Dusíme asi hodinu a půl a postupně přiléváme vývar.

Zelenina nám změknutím omáčku zahustí. Pokud chcete opravdu hustou omáčku, můžete část zeleniny vyndat a rozmixovat a poté ji vrátit zpět do ragú. Podáváme s pečenými bramborami nebo špekovým a houskovým knedlíkem. Na talíři můžeme ozdobit kompotovanými brusinkami nebo nočkem ušlehané šlehačky. Podle chuti ragú dochutíme vymačkaným citronem.

Cesta na talíř

Aramark vám představuje sezónní lokální suroviny a jejich původ. Celoroční projekt probíhá nejen na internetu, ale i v našich restauracích po celé České republice.

O násVolná místa – Vitaljob.cz

© 2022 ARAMARK, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena.