Vydatný oběd pro celou rodinu podle našeho šéfkuchaře Davida Flídra.
4 porce
Kančí plec nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji dohněda. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, ostatní zeleninu na větší kousky.
Opečené maso vyndáme, a na výpeku orestujeme dozlatova kostičky slaniny a cibule. Přidáme větší kousky zeleniny a orestujeme zeleninu dozlatova. Poté je čas přidat koření, rajčatový protlak a drcený česnek. Znovu orestujeme, aby nám protlak zesládl a koření se rozvonělo. Poté zalijeme červeným vínem a necháme alkohol odpařit. Vložíme maso, zelené bylinky a přilijeme vývar tak, aby maso bylo potopené asi do dvou třetin. Dusíme asi hodinu a půl a postupně přiléváme vývar.
Zelenina nám změknutím omáčku zahustí. Pokud chcete opravdu hustou omáčku, můžete část zeleniny vyndat a rozmixovat a poté ji vrátit zpět do ragú. Podáváme s pečenými bramborami nebo špekovým a houskovým knedlíkem. Na talíři můžeme ozdobit kompotovanými brusinkami nebo nočkem ušlehané šlehačky. Podle chuti ragú dochutíme vymačkaným citronem.
Spoléhají na nás kapitáni českého průmyslu, stejně jako organizátoři velkých sportovních a kulturních akcí, léčebné ústavy, ozbrojené složky, ale i malé regionální podniky vnímající důležitost kvalitního zaměstnaneckého stravování. www.aramark.cz
Do našich restaurací nakupujeme právě dozrálé ovoce a zeleninu od lokálních dodavatelů a pár hodin po sklizni připravujeme speciality podle receptur špičkových šéfkuchařů. Sezónní strava prospívá zdraví lidí i planety.