Jak zužitkovat listy a přebytek kedluben

Ani kousek nepřijde na zmar!

Dřevnatější nebo méně vzhledné části kedluben můžeme jednoduše využít pro přípravu vynikající kedlubnové polévky. Pokud přidáte například brambory, jarní cibulku, trochu bílého vína, máslo, smetanu a vývar, můžete si i z „ošklivých“ kedluben připravit dokonalý jemný polévkový krém.

Kedlubnové zelí už určitě znáte. Přebytečné kedlubny ale můžete využít také k nakládání. Na rychlé kedlubnové kimchi použijte tenké plátky kedluben, které smícháte s chilli pastou, trochou rybí omáčky, jarní cibulkou, sezamovým olejem a vinným octem. Pod dvou až třech dnech pobytu v chladničce dostanete lahodnou přílohu k jakémukoli tučnějšímu grilovanému masu.

Pokud je vám líto vyhodit dobře očištěné slupky a odřezky, využijte je jednoduše do základů zeleninových omáček, stejně jako používáte třeba celer. Kedlubny také posílí zeleninový vývar.

Už jste vyzkoušeli zapékané kedlubny s omáčkou z modrého sýra a kousky kvalitní slaniny?

Cesta na talíř

Aramark vám představuje sezónní lokální suroviny a jejich původ. Celoroční projekt probíhá nejen na internetu, ale i v našich restauracích po celé České republice.

© 2021 Aramark s. r. o.
Všechna práva vyhrazena.