4 porce
V hrnci rozehřejeme trochu oleje, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, kterou rozškvaříme. Poté přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a společně opečeme dozlatova. K cibulovému základu přidáme brambory nakrájené na kostičky, prolisovaný česnek a orestujeme. Kapustu nakrájíme na nudličky a 2/3 jí přidáme do základu, zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme, přidáme kmín a vaříme do změknutí brambor (cca 10–15 minut). Část měkkých brambor vyjmeme z polévky a rozmačkáme šťouchadlem. Vrátíme do polévky, přidáme smetanu a zbytek kapusty. Lehce povaříme. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Klobásu nakrájíme na půlkolečka a orestujeme na lžíci oleje. Orestovanou klobásu vložíme do polévky při servírování.
Aramark vám představuje sezónní lokální suroviny a jejich původ. Celoroční projekt probíhá nejen na internetu, ale i v našich restauracích po celé České republice.