Nejsladší borůvky odebíráme z české Farmy Borůvka

Kdo by si v létě nechtěl pochutnat na borůvkách – drobných modrých plodech, které báječně voní i chutnají. Navíc mají spoustu zdravotních benefitů, což je řadí do skupiny tzv. superpotravin.

V Aramarku je zpracováváme do oblíbených ovocných salátů, dezertů i sladkých hlavních jídel. Zakládáme si na čerstvosti a sezónnosti surovin, proto v rámci projektu Cesta na talíř navazujeme spolupráci s lokálními farmáři. Nejnověji jsme se takto spojili s borůvkovou farmou v Postoupkách u Kroměříže.

Plody pěstované s láskou k přírodě

Farma Borůvka pěstuje pro své odběratele jen ty nejchutnější a nejkvalitnější odrůdy borůvek. Podnik společně založili v roce 2020 dva kamarádi Petr Zahnaš a Martin Adamuška, kteří již dlouho toužili vybudovat něco, co jim bude dělat radost a dlouhodobě také dávat smysl. Z jejich nadšení a lásky k přírodě tak na celkové ploše 3,6 ha vznikla malá farma čítající 12 000 borůvkových rostlin. Ve způsobu jejich pěstování si oba majitelé zakládají především na způsobu pěstování, který je šetrný k přírodě a vašemu zdraví. Používají proto pouze 100% biologickou ochranu rostlin a za kvalitu svých plodů se tak mohou s klidem zaručit.

Sběr borůvek pro celou rodinu

Na farmě v Postoupkách pěstují různé odrůdy borůvek, které v sadu postupně v létě dozrávají. Máte volné nedělní odpoledne? Přijďte si sem s celou rodinou v období od července do září borůvky sami nasbírat! Samozřejmě je možné si je na farmě koupit již natrhané. Pokud byste si chtěli pěstovat borůvky i vy sami doma, na farmě vám poradí, jak na to. A rovnou si zde pak můžete zakoupit své první rostliny i různé vybavení k péči o ně.

Borůvkami to ale nekončí. Kromě kvalitních borůvek přináší Farma Borůvka na trh i další poctivé výrobky z čerstvého lokálního ovoce. V roce 2019 otevřela ve Zlíně moštárnu, kde zpracovává mošty, marmelády a povidla. 

Cesta na talíř

Cesta na talíř

Do restaurací Aramark nakupujeme čerstvé sezónní suroviny od lokálních farmářů a pěstitelů. Pár hodin po sklizni pak připravujeme naše speciality. Snižujeme tím uhlíkovou stopu a zároveň podporujeme místní ekonomiku.