Krém z červeného zelí se zakysanou smetanou

Suroviny na 6 porcí

  • 600 g červeného zelí
  • 4 lžíce oleje
  • 1 větší cibule
  • 1 brambora
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • špetka drceného kmínu
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý pepř
  • zakysaná smetana
  • pažitka

1) Na oleji zpěníme nadorbno pokrájenou cibuli.

2) Přidáme nakrájené zelí, pokrájené brambory a dochutíme solí a kmínem.

3) Zalijeme vývarem a dusíme do měkka.

4) Pak vše rozmixujeme (rozšleháme mixérem), přidáme cukr a vinný ocet.

5) Podáváme zdobené nočkem zakysané smetany a čerstvou pažitkou.

Cesta na talíř

Cesta na talíř

Do restaurací Aramark nakupujeme čerstvé sezónní suroviny od lokálních farmářů a pěstitelů. Pár hodin po sklizni pak připravujeme naše speciality. Snižujeme tím uhlíkovou stopu a zároveň podporujeme místní ekonomiku.